Logo tiskové zprávy

Česká Unie Sportu
Zátopkova 100/2
160 17 Praha 6 - Břevnov, PO BOX 40

Zpráva z jednání VV ČUS
16. února 2015

Zpráva ze zasedání VV ČUS konaného dne 16. 2. 2015

V úvodu únorového zasedání předseda České unie sportu Miroslav Jansta informoval členy VV o výsledcích schůzky s premiérem Sobotkou, která se týkala navýšení financování sportu o 3 mld. v krátkodobém horizontu. Rovněž oznámil členům VV ČUS, že se organizace dopisem ohradila proti informaci vydané NKÚ, která interpretací popírá bezchybný výsledek kontroly NKÚ, provedené v ČUS za období 2011 – 2013.

 

Výkonný výbor se zabýval přípravou 31. valné hromady ČUS. Projednal a schválil návrh jednacího a volebního řádu 31. VH a osnovu zprávy o činnosti ČUS. Generální ředitel ekonomických agend Pavel Benda seznámil výkonný výbor s předběžnou zprávou o hospodaření ČUS k 31. 12. 2014, komentoval předloženou zprávu o majetku k 31.12.2014 a rovněž seznámil přítomné také s plánovaným rozpočtem ČUS se známými objemy dat na rok 2015.

 

Komise pro změnu Stanov ČUS přednesla VV návrh změny Stanov ČUS tak, aby vyhovovaly novému občanskému zákoníku. Výkonný výbor ČUS schválil předložený návrh změny Stanov ČUS doporučený Legislativní radou VV ČUS a současně i předložený postup dalšího projednávání návrhu stanov. Návrh bude předložen národním sportovním svazů, okresním sdružením a krajským organizacím ČUS k připomínkám. Schválení upravených stanov se předpokládá na dubnové 31. VH ČUS.  Stanovy nebudou měnit dosavadní principy fungování organizace, pouze budou přizpůsobeny nové legislativě.

 

Předseda FAČR a místopředseda ČUS Miroslav Pelta komentoval souvislosti, které vedou k úvahám o zapojení ČUS do výstavby budoucího nového sídla ČUS na Strahově, které je připravena FAČR v rámci rozvoje a majetkového vyrovnání na Strahově stavět. Členové VV se shodli na tom, že ČUS a FAČR budou dále hledat optimální řešení. VV ČUS potvrdil jednomyslně záměr pomoci FAČR při řešení dílčích problémů výstavby sídla ČUS na Strahově.

 

 

Lenka Angelika Tichá - tisková mluvčí
+420 602 231 674
ticha@cuscz.cz


Mediální partneři ČUS

Denik.cz Rozhlas.cz iSport.cz CeskaTelevize.cz

 

 

MenuX