Projekt ČUS: Tipsport Sportuj s námi v roce 2021

 

Navzdory koronavirové pandemii a nejistotě při organizaci sportovních podniků byl zájem v roce 2021 znovu neobyčejně vysoký. Elektronickou přihlášku zaslali pořadatelé 600 akcí ze všech sportovních odvětví po celé České republice.

 

V první polovině roku však do projektu zasáhla pandemie koronaviru a mimořádná opatření, která neumožňovala pořádání sportovních akcí. Projekt se tak naplno rozjel až po rozvolnění mimořádných opatřeních ve druhé polovině roku 2021.

 

Na konec se v rámci projektu v roce 2021 uskutečnilo a podpořilo 332 sportovních akcí55 různých sportovních odvětvích. Akce se konaly po celé ČR v 223 obcích a zúčastnilo se jich téměř 126 tis. účastníků, z toho téměř 65 tis. dětí a mládeže do 18 let.

 

O projektu Tipsport Sportuj s námi

Tipsport Sportuj s námi je největším sportovním projektem pro veřejnost od vzniku samostatné České republiky. Projekt je zaměřen na podporu organizace sportovních a pohybových aktivit dětí a dospívajících, ale také na generace dospělých a seniorů. Cílem projektu je ukázat, že sportování je zábavné, přínosné, poučné a přitažlivé pro každou věkovou skupinu s nespornými pozitivními přínosy pro fyzické i duševní zdraví lidí a vede také k prohlubování sociálních kontaktů, morálně volních hodnot člověka a k žádoucímu začleňování do společnosti.

 

Projekt je spojen s propagací zdravého životního stylu, aktivním trávením volného času a s prevencí negativních trendů plynoucích z nedostatku pohybu a sportu (zdravotní dopady, obezita dětí, hypertenze, cukrovka, nemoci kardiovaskulárního systému a pohybového ústrojí, sociálně nežádoucí a patologické jevy).

 

Pořadateli jednotlivých akcí projektu Tipsport Sportuj s námi jsou kluby, sportovní spolky, sdružení či svazy, které jsou členy České unie sportu. Česká unie sportu celý projekt zastřešuje a jednotlivým pořadatelům na jejich akce přispívá.

 

Partneři projektu

Titulární partner:  Tipsport

Generální partner:  Car4Way

Partner: Nadace ČEZ

 

Mediálními partnery projektu jsou:

Radiožurnál

Česká televize

Deník.cz


 

MenuX