Logo tiskové zprávy

Česká Unie Sportu
Zátopkova 100/2
160 17 Praha 6 - Břevnov, PO BOX 40

Zpráva z jednání VV ČUS
4. května 2015

Zpráva ze zasedání VV ČUS konaného dne 7. 4. 2015

Výkonný výbor Česká unie sportu se na svém dubnovém zasedání věnoval především přípravě písemných podkladů pro 31. Valnou hromadu ČUS a to zejména zpráv a dokumentace o činnosti spolku, včetně příprav dodatečné volby člena Výkonného výboru. Věnoval se rovněž přípravě Memoranda o spolupráci mezi ČUS a Asociaci školních sportovních klubů ČR.

Mimo to vzal výkonný výbor na vědomí, že Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy uvolní v rámci svého nového programu III, který vznikl z iniciativy České unie sportu, v roce 2015 100 miliónů pro financování sportovních klubů a oddílů.

Členové Výkonného výboru rovněž schválili financování projektu ČUS Sportuj s námi za I. čtvrtletí roku 2015 a předfinancování Servisních center sportu ČUS v krajích.

VV také schválil změnu zakladatelské listiny nevyužívané společnosti Dům služeb ČSTV s.r.o.. Firma, v níž je jediným a tedy 100% společníkem Česká unie sportu bude do budoucna pod novým názvem Pro ČUS Servis, s.r.o. zajišťovat marketing a produkci republikových projektů ČUS.

Členové VV se zabývali i situací víceoborových TJ, jejichž činnost není financována ze žádných zdrojů, přestože zajišťují servisní  a provozní činnost pro své kluby a oddíly a předjednali možnosti řešení tohoto stavu.

 

 

Lenka Angelika Tichá - tisková mluvčí
+420 602 231 674
ticha@cuscz.cz
 

 

Mediální partneři ČUS

Denik.cz Rozhlas.cz iSport.cz CeskaTelevize.cz

 

 

MenuX