Logo tiskové zprávy

Česká Unie Sportu
Zátopkova 100/2
160 17 Praha 6 - Břevnov, PO BOX 40

Zpráva z jednání VV ČUS
11. listopadu 2014

ZPRÁVA Z VV ČUS

Předseda ČUS Miroslav Jansta informoval členy výkonného výboru o jednáních ke státnímu rozpočtu 2015 s cílem navýšení financování sportu. Připravený pozměňovací návrh ČUS byl odeslán předsedovi rozpočtového výboru PSP,  jedná se s parlamentními výbory, ČSSD a s dalšími stranami. Dále předseda informoval o ukončení jednání s vysokým školstvím ke spolupráci se sportovním prostředím a vzájemné podpoře v investiční politice. Dohoda bude po třech letech zakončena podepsáním společného memoranda.

 

Členové VV ČUS vzali na vědomí podrobný rozbor výsledků hospodaření ČUS za období leden – září 2014, který předložil generální ředitel ekonomických agend Pavel Benda. Ten rovněž informoval o postupném a plánovaném využití finančních prostředků získaných z prodeje majetku na Strahově. V bloku ekonomických témat VV schválil postup ČUS v rámci vývoje soudního sporu s ÚZSVM ohledně bezdůvodného obohacení na Zadově a materiál a postupy v rámci rozpočtového opatření č. 3/2014.

 

V další části jednání Výkonný výbor ČUS vzal na vědomí stanovisko RK ČUS k odebrání licence ČUS  Sportovní a tělovýchovné unii Plzeň – jih, kde uložil Revizní komisi ČUS opakovaně vyhodnotit činnost STU Plzeň-jih a dále informaci o dalším postupu výběrového řízení na dodavatele IS ČUS.

 

Místopředseda Marek Hájek informoval VV o změnách ve složení komise pro strategii a rozvoj horských středisek spoluvlastněných ČUS a komentoval úkoly komise v nejbližší době. Generální sekretář Jan Boháč pak předložil materiál popisující realizaci projektu ČUS Sportuj s námi a na jeho základě VV následně  schválil doplnění seznamu akcí a úpravy finančního příspěvku pořadatelům. Příští schůze VV ČUS se uskuteční 9.12.2015.

 

 

Lenka Angelika Tichá - tisková mluvčí
+420 602 231 674
ticha@cuscz.cz
 

Mediální partneři ČUS


Denik.cz Rozhlas.cz iSport.cz CeskaTelevize.cz

 

 

MenuX